Undulating notranjo dekoracijo - Les podobnih aluminijastih plošč

- Dec 01, 2017 -

9.jpg

Številni valoviti paneli, podobni lesu, podobni celotnemu notranjosti centra soseske v Šanghaju, združujejo lokalno skupnost in ustvarijo toplo in iskreno vzdušje.

Projekt Wutopia Lab je bil zasnovan kot zadnji del skupnega kluba Onepark Gubei, ki je že zaključil druge prostore, kot so fitnes, joga, SPA, bazen, kava, otroško igrišče.


10.jpg


Razvijalec je želel ustvariti bolj podoben "socializiran" prostor, s poudarkom na tem, kako uporabljati stavbe kot orodje, da aktivira pomen centrov skupnosti pod pogojem restriktivne notranje odprtosti in še naprej spodbuja komunikacijo sosesk


1.JPG


Dvonadstropna stavba, ki obsega skupno 1.000 kvadratnih metrov prostora, obsega konferenčna dvorana, čitalnico, otroško knjižnico, galerijo in avdiovizualno sobo. Nahaja se v mestu Onepark Gubei - visokokakovostno stanovanjsko naselje in plodno mesto v Šanghaju - obiskovalci vstopijo v stavbo z ogromnim lesenim stopniščem, ki se lahko uporablja tudi kot javni prostor za izbiro in hitro pogled na knjige.

7.jpg


Arhitekti so želeli ustvariti idejo o prostem branju in umetniškem prizorišču skozi ves notranji prostor. Naročili so jim, da bi preoblikovali projekt, ki je že začel gradnjo. Pri specifičnem izvajanju arhitekti uporabljajo najbolj smiseln in ekonomičen način posredovanja pri načrtovanju sprememb.

Brez spreminjanja prvotne strukture, območij, norm in druge osnove zasnove primera, celotno vesoljsko okolje dokonča njeno ponovno rojstvo. V vhodnem nadstropju (zgornje nadstropje) se ukrivljena lesena ploščica z aluminijastim panelom nežno vzpenja in pada, lestenci v oblakih, ki prehajajo skozi kraj, kot da je zeleno dvorišče povabljeno v notranjost in prečiščeno, da oblikuje gozdast prostor. Prebivalci Skupnosti lahko odstranijo masko v družabnem življenju in imajo sproščeno komunikacijo z veseljem festivala. 6.jpg

"Ker morajo ljudje potopiti, so arhitekti uporabili veliko črno površino, da bi šibko stopnjo aktivnosti in še naprej uporabljali črno in lahkoto, da bi ustvarili bolj zaseben, meditativni prostor na krilih in kopalnici", dodali so arhitekti .

Arhitekti so želeli ustvariti najbolj skrivnostno razpoloženje kopalnice v celotni skupnosti. Soseski center je dosegel vizijo arhitekta o svobodni komunikaciji in razmišljanju.

3.jpg


5.jpg