Delo s perforiranimi aluminijastimi ploščami Stopnišče

- Jan 27, 2018 -

1.jpg

Arhitekturni studio v Pekingu je prenovil to hišo v mestnem okrožju Dongcheng in dodal perforirano jekleno stopnišče, s katerim je bilo plezanje na vrh občutljivo kot "hoja v nebo".

2.jpg

"Del talne plošče prvotne stavbe so odrezani, skozi katere so stopnice postale svetlobni žarek, ki pride skozi vsa notranja tla," so povedali arhitekti. "Naravna svetloba s svetlobnim strehom doseže do kleti in prinaša zaprt prostor v notranjosti."

3.jpg

Goriščno stopnišče je izdelano iz jeklenih profilov in perforiranih ročic, ki je v nasprotju z obstoječo sivo fasado iz opeke.

4.jpg

"Medtem ko hodijo po stopnicah, se ljudje morda počutijo kot hoditi po nebu," so rekli arhitekti. "Golobna stena na zadnji strani stopnice se hrani in škropljena z belo barvo, da bi ustvarila mikro primerjavo novih in starih."

5.jpg

Arch Studio je izbral belo kot osnovno barvno shemo v celotnem ostalem delu nepremičnine in uporabil lesene "mreže" za razdelitev različnih področij.

6.jpg

"Barva bele prinaša prostor nazaj v čisto in abstraktno začetno stanje," so rekli arhitekti. "Ustvarja občutek tekočega prostora z izkoriščanjem spreminjajočih se luči in zunanjih pogledov."

7.jpg

"Mreže so razpršene po vsakem nadstropju in ustvarjajo različne prostore vedenja za čajno pijačo, gostoljubnost in branje", so nadaljevali. "Uvedba omrežij filtrira vid, osvetlitev in poglede, s pomočjo katerih lahko notranjost znebi motnje in uživa mir in tišino."

8.jpg

Klet vsebuje pisarno, dnevne sobe so v pritličju in dve spalnici so na vrhu. Pralnice so na obeh zgornjih

9.jpg

V zadnjem času je Arch Studio dodal zložene stene v umetniško galerijo v Pekingu in postavil ukrivljene steklene stene, ki obkrožajo bambus-zasajene dvorišča v čajnici, ki se nahaja v eni od starih mestnih četrti.

10.jpg