Aluminij okrogla plošča prostor design projekta

- Nov 30, 2017 -

Z napredovanjem tehnologije je bil digitalni prikaz filma v kinematografih kopiči filmskih kolutov v prostorih za presejanje. V starih časih so filmi shranjeni v filmskih kolutih, filmi so v kinematografih prikazani z zaganjanjem kolutov v projektorjih. Oblikovalci so sprejeli vrtljivo gibanje kolutov kot temo tega kinematografa, posnetega in prikazanega v vplivnem in modernističnem filmskem okolju.


5.jpg


Občinstvo vstopi v preddverje, ki ga bodo udarili okrogle plošče, razporejene po vsem stropu. Filmski koluti so prikazani kot ogromne okroglaste plošče s premerom 2,8 metra, ki jih oblikovalci skrbno povezujejo, skupaj tvorijo ogromno in močno funkcijo stropa. Te plošče so razporejene tako, da se tesno prekrivajo in so nameščene v različnih višinah. Vzorec lesa in svetlobni učinek skupaj ustvarjata občutek gibanja in vzmetenja, ki spominja na folije, zamrznjene sredi vrtenja. Plošče so aluminijaste plošče, pobarvane z vzorci lesa, kjer lesni zrnat vzorec povečuje 3D učinek in dodaja teksturo ploščam ravnega aluminija .

Oblikovalci so sprejeli zemeljski ton kot glavno barvno shemo za ta projekt in ustvarili blago in toplo vzdušje v preddverju. Na tleh se uporabljajo kamni v dveh različnih odtenkih rjave barve, ti dolgi kamnitimi trakovi se poravnajo s funkcijo stropne plošče, temnejši kamni posnemajo sence, ki jih te plošče oddajajo na tla. Linearni talni vzorec krepi tudi občutek gibanja stropne funkcije, kar ima za posledico dinamično vzdušje v preddverju.


3.jpg


okrogle plošče, ki predstavljajo filmske kolute, se nadaljujejo po celotnem stropu, tako da občinstvo privede do vizualnega šoka, hkrati pa zemeljski toni ustvarjajo toplo vzdušje v preddverju


1.jpg


kamni trakovi v dveh različnih odtenkih rjave so vzporedni z okroglimi ploščami pod stropom, ki jih skrbno povezujejo oblikovalci


2.jpg


6.jpg


4.jpg